Rețetă aperitive croissant cu curry de mango.
Se curăță ceapa și se taie în inele fine. Topiți untul într-o tigaie, adaugați ceapa și mierea. Se prăjește totul 5 minute la foc mediu, până când inelele de ceapă se rumenesc ușor.
Scurgeți mozzarella și tăiați-o în felii cu o grosime de 0,5 cm. Mango este tăiat în jumătate, iar jumătățile se scot din coajă, cu ajutorul unei linguri. Dacă mago este prea tare, încât nu se poate scoate din coajă, se decojeste și se taie felii pe lângă sâmbure. Spălați spanacul baby și lăsați-l la scurs într-o sită.
Cele două croissant-uri se taie în jumătate. Preîncălziți cuptorul sus și jos la 200° C. Pe fiecare jumătate superioară de croissant se pune câte 3 felii de mozzarrela și se pun la cuptor împreună cu celălalte jumătăți , timp de 3-5 minute, până când brânza începe să se topească și croissant-urile încep să se înmoaie.
După ce sunt scoase din cuptor, se ung juumătațile de croissant, fără brânză cu pateu vegetal cu mango și curry, se adaugă frunzele de baby spanac și feliile de mango, se pun inelele de ceapă, după preferințe niște fulgi de chili și se scoperă cu jumătatea de croissant cu brânză. Savurați sandwich-ul cald.