Fluffies cu banane și scorțișoară

Aperitive

 Fluffies cu banane și scorțișoară

rețetă bio publicată la 19.08.2024

Rețetă aperitive fluffies cu banane și scorțișoară.

Ingrediente fluffies cu banane și scorțișoară

Alte ingrediente

  • 1 lingură de băutura de ovaz, fara lactoză bio Allos
  • 1 linguriță de siop de arțar
  • 2,5 lingurițe de zahăr din flori de cocos
  • ½ linguriță de scorțișoară

Mod de preparare fluffies cu banane și scorțișoară

Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron. Topiți untul în băuturta de ovăz, nu încălziți prea mult, pentru ca drojdia să ramână activă. Adăugați untul topit în băutura vegetală și banana zdrobită peste restul ingredientelor și se frământați cu o ustensilă cu cârlig, până când se obține un aluat.

Formați o minge de aluat, lăsați-o în castron și acoperiți castronul cu un prosop umed. Se lasă la dospit pentru ca. 30 de minute. Se mai frământă de mână pentru scurt timp și se împătură. Se formează 10 mingi de aluat și se pun într-o formă unsă în preaalabil.

Este important să fie spațiu suficient între ele. Se acoperă forma cu mingile de aluat și se lasă aproximativ 40 de minute. Se preîncălzește cuptorul la 180°C . Restul din băutura vegetală de ovăz se amestecă cu siropul de arțar și se ung bucățile de aluat.

Se amestecă zahărul de cocos cu scorțișoara și se presară deasupra. Se introduce în cuptor, pe poziția din mijloc, pentru o perioadă de 18-20 de minute.

La rețeta fluffies cu banane și scorțișoară am folosit

Faina bio de spelta tip 630

Faina bio de spelta tip 630

vezi produs
Zahar din flori de nuca de cocos

Zahar din flori de nuca de cocos

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Drojdie bio uscata activa

Drojdie bio uscata activa

vezi produs
Scortisoara Ceylon macinata

Scortisoara Ceylon macinata

vezi produs
Bautura bio de ovaz fara lactoza

Bautura bio de ovaz fara lactoza

vezi produs
Sirop de arţar bio grad A deschis, uşor

Sirop de arţar bio grad A deschis, uşor

vezi produs