Rețetă aperitive fluffies cu banane și scorțișoară.
Alte ingrediente
Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron. Topiți untul în băuturta de ovăz, nu încălziți prea mult, pentru ca drojdia să ramână activă. Adăugați untul topit în băutura vegetală și banana zdrobită peste restul ingredientelor și se frământați cu o ustensilă cu cârlig, până când se obține un aluat.
Formați o minge de aluat, lăsați-o în castron și acoperiți castronul cu un prosop umed. Se lasă la dospit pentru ca. 30 de minute. Se mai frământă de mână pentru scurt timp și se împătură. Se formează 10 mingi de aluat și se pun într-o formă unsă în preaalabil.
Este important să fie spațiu suficient între ele. Se acoperă forma cu mingile de aluat și se lasă aproximativ 40 de minute. Se preîncălzește cuptorul la 180°C . Restul din băutura vegetală de ovăz se amestecă cu siropul de arțar și se ung bucățile de aluat.
Se amestecă zahărul de cocos cu scorțișoara și se presară deasupra. Se introduce în cuptor, pe poziția din mijloc, pentru o perioadă de 18-20 de minute.