Focaccia bio

Aperitive

 Focaccia bio

rețetă bio publicată la 24.06.2024

Rețetă aperitive focaccia bio.

Ingrediente focaccia bio

Opțional: legume la alegere, de exemplu roșii cocktail tăiate în jumătati și măsline
De asemenea: mixer manual cu cârlig de aluat

Mod de preparare focaccia bio

Puneți amestecul de pâine într-un castron, amestecați-l cu drojdia uscată, iar acum adăugați apa și jumătate din ulei. Frământați totul bine cu mixerul de mână - mai întâi încet, timp de 1 minut, apoi timp de 4 minute la viteza cea mai mare.

Acoperiți aluatul cu un prosop umed și lăsați-l să crească într-un loc cald, timp de 45 de minute.

Preîncălziți cuptorul cu convecție la 200°C sau la 225°C căldură superioară/inferioară și puneți în cuptor un vas de cuptor umplut cu apă.

Puneți aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și formați un dreptunghi de aproximativ 25 x 30 cm cu ajutorul unei raclete pentru aluat. Se lasă aluatul să se odihnească din nou timp de 15 minute.

Puneți toppingul ales pe aluat - cel mai bine este să presați ușor legumele în aluat, stropiți focaccia cu uleiul rămas și presărați cu sare și ierburi aromatice.

Coaceți focaccia timp de 25 de minute la un cuptor cu ventilator sau 35 de minute la un cuptor cu căldură superioară/inferioară.

Lăsați pâinea să se răcească pe un grătar înainte de a o savura.

La rețeta focaccia bio am folosit

Ulei de masline extra virgin Selection

Ulei de masline extra virgin Selection

vezi produs
Drojdie uscata bio fara gluten

Drojdie uscata bio fara gluten

vezi produs
Rosii uscate in ulei de masline Rapunzel

Rosii uscate in ulei de masline Rapunzel

vezi produs
Amestec de masline uleiate, cu ierburi, fara samburi

Amestec de masline uleiate, cu ierburi, fara samburi

vezi produs