Focaccia bio cu unt cu ulei de masline

Aperitive

 Focaccia bio cu unt cu ulei de masline

rețetă bio publicată la 07.08.2024

Rețetă aperitive focaccia bio cu unt cu ulei de masline.

Ingrediente focaccia bio cu unt cu ulei de masline

Mod de preparare focaccia bio cu unt cu ulei de masline

Se dizolva drojdia bio in apa calda. Amestecati faina si sarea intr-un castron, faceti o gaura in mijloc si turnati lichidul cald in el. Amestecati niste faina ecologica in lichid si lasati-o sa creasca acoperita timp de o jumatate de ora.

Dupa ce aluatul a crescut o data, adaugati 50ml de ulei de masline bio si lasati-l sa se linisteasca din nou. Intindeti aluatul pe o foaie de copt acoperita cu ulei de masline, astfel incat sa fie acoperita de un strat gros de aproximativ 1,5cm. Apoi periati cu 2 linguri de ulei de masline si presarati rozmarin. Lasati sa creasca din nou si coaceti la 180C timp de aproximativ 30 de minute pana cand devin aurii.

Masurati 50ml de ulei de masline bio si aduceti la temperatura camerei. Incalziti ulei de cocos la 32C si adaugati uleiul de masline si cele 2g de sare gema. Puneti totul intr-un castron metalic la frigider. Dupa o ora, bateti pana se spumeaza cu un tel.

Lasati bulbii de usturoi intregi si doar taiati capacul superior. Stropiti putin ulei de masline pe el si condimentati usor cu sare de piatra. Infasurati bine cu folie de aluminiu si coaceti la 180C timp de aproximativ 40 de minute. Lasa-l sa se raceasca si stoarce cateii de usuroi din coaja.
Se intinde putin unt de ulei de masline pe focaccia proapat coapta, se rotunjeste gustul de usturoi si sare de piatra si se savureaza imediat.

La rețeta focaccia bio cu unt cu ulei de masline am folosit

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

vezi produs
Sare gema

Sare gema

vezi produs
Ulei bio de măsline spuma uleiurilor extravirgin

Ulei bio de măsline spuma uleiurilor extravirgin

vezi produs
Unsoare de cocos bio

Unsoare de cocos bio

vezi produs
Sare gema

Sare gema

vezi produs