Hummus cu migdale și brocoli
rețetă bio publicată la 23.05.2025
Rețetă aperitive hummus cu migdale și brocoli.
Ingrediente hummus cu migdale și brocoli
- 1 sfeclă roșie
- 2 căței de usturoi
- 5 linguri de ulei
- sare
- 2 doze de năut
- 1 borcan pastă tartinabilă de migdale și brocoli
- 1 lingură de suc de lămâie
Mod de preparare hummus cu migdale și brocoli
- Se taie sfecla roșie în 3 bucăți mari. Condimentați-le cu usturoi, adăugați ulei de măsline și sare.
- Puneți bucățile de sfeclă într-o pungă de copt și introduceți-le în cuptorul preîncălzit (170°C ) pentru cca. 30 de minute.
- Scurgeți năutul și păstrați apa din conservă.
- Introduceți într-un blender sfecla, năutul, pasta de migdale și brocoli, 2 căței de usturoi, o lingură de suc de lămâie, cinci linguri de ulei de măsline și blendați, până când se obține un piure fin.
- Se adaugă sare, după gust. Dacă este cazul se mai adaugă aquafaba (apa din conservă). Se servește cu biscuiți de spelta și cu legume.
POFTĂ BUNĂ!