Rețetă aperitive legume colorate umplute cu cous cous si tahin bio.
Pentru 4 persoane
Taiati partea superioara a rosiilor si razuiti pulpa cu o lingurita. Pastrati "capacele" si tocati bine pulpa. Injumatatiti dovleceii bio, scoateti pulpa cu o lingurita si taiati in patru bucati egale. Din nou, tocati pulpa bine. Separati tulpinile ciupercilor si taiati-le bucati mici.
Se toaca marunt usturoiul, ceapa, ardeii si patrunjelul. Morcovul se taie cubulete. Pulpa maruntita fin, legumele, usturoiul, ceapa, ardeiul si morcovul bio se pun intr-un castron si se amesteca bine.
Cous cous-ul se prajeste scurt cu putin ulei de masline apoi se lasa sa se umfle aproximativ 10 minute impreuna cu 300 ml de legume. Amestecati cu grija cous-cous-ul si legumele cu celelalte ingrediente si condimentati bine cu sare si piper.
Preincalziti cuptorul la aproximativ 200° C. Intr-o tava se aseaza rosiile, ciupercile dovlecei si se adauga umplutura. Gatiti in cuptor pe un suport mediu timp de aproximativ 20 - 30 de minute. Chiar inainte de servire puneti capacele de rosii deasupra.
Detalii: