Paella spaniola-originala

Aperitive

 Paella spaniola-originala

rețetă bio publicată la 12.05.2025

Rețetă aperitive paella spaniola-originala.

Ingrediente paella spaniola-originala

  • 1 cățel de usturoi
  • ulei bio de măsline
  • foi de dafin
  • 2 cepe salote
  • 200 g de orez bio cu bob rotund
  • 100 g mazăre de zăpadă
  • 100g de champignon
  • 2 morcovi (bucăți longitudinale)
  • 1 ardei roșu, fără sâmburi, tăiat în felii
  • 2 roșii decojite, fără sâmburi, tăiate în cubulețe
  • 1 vârf de cuțit de șofran
  • 2 vârfuri de cuțit de curcuma
  • 1 vârf de cuțit de boia de ardei
  • 600 ml de stoc de legume sau de pește
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat

Mod de preparare paella spaniola-originala

  1. Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se adaugă ciupercile champignon, ardeiul și morcovii, se călește totul împreună. Acuma adăugați roșiile, șofranul, curucuma, foaia de dafin și boiaua de ardei.
  2. Se toarnă stocul de legume sau de pește și șe călește totul împreună. Se adaugă sare și piper. Acum puneți orezul și lăsați 15-20 de minute ca să se călească. În acest timp, nu este nevoie să amestecați.
  3. Mazărea se adaugă cu 5 minute înainte de finalizarea timpului de fierbere. Se gustă de sare și piper. Înainte de servire, se scoate foaia de dafin și se presară pătrunjelul.

POFĂ BUNĂ!

La rețeta paella spaniola-originala am folosit

Ulei de masline bio extravirgin 500ml

Ulei de masline bio extravirgin 500ml

vezi produs
Foi de dafin bio

Foi de dafin bio

vezi produs
Orez alb cu bob rotund

Orez alb cu bob rotund

vezi produs
Curcuma macinata

Curcuma macinata

vezi produs
Boia de ardei dulce ecologica

Boia de ardei dulce ecologica

vezi produs
Patrunjel bio maruntit

Patrunjel bio maruntit

vezi produs