Salată cremoasă de cartofi

Aperitive

 Salată cremoasă de cartofi

rețetă bio publicată la 02.06.2025

Rețetă aperitive salată cremoasă de cartofi.

Ingrediente salată cremoasă de cartofi

(pentru patru porții de salată de cartofi)

  • 1 kg de cartofi ( ce fierb repede)
  • 2 bucăți de praz
  • 1 lingură de capere Rapunzel în saramură
  • 1 pahar de maioneză cu nuci preparată de dumneavoastră
  • 30 ml de apă
  • 1/2 de legătură de pătrunjel
  • 2 fire de mărar
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • piper

maioneza cu nuci 

Mod de preparare salată cremoasă de cartofi

Fierbeți cartofii în apă cu sare, lăsați-i să se răcească, după care decojiți. Tăiați bucățile de praz în inele fine și se amestecă cu caperele într-un castron mare. Tăiați cartofii în felii și adăugați-i peste.

Amestecați până la omogenizare, într-un castron mic, maioneza (preparată conform indicaților de mai jos) cu pătrunjelul tăiat mărunt și mărarul tocat, până când se omogenizează tot. 

După aceea amestecați maioneză cu cartofii, cu prazul și cu caperele. Deoarece cartofii absorb sare, dacă salata este lăsată mai mult, puteți gusta de sare înainte de serivre.

Maioneza cu nuci: puneți pasta (de migdale/ de caju) într-un castron,  adăugați sucul de lămâie  și la final câteva linguri de apă. Amestecați totul cu un tel, până când compoziția începe să se îngroașe. Se adaugă restul apei și se omogenizează.

POFTĂ BUNĂ !

La rețeta salată cremoasă de cartofi am folosit

Capere bio în saramură

Capere bio în saramură

vezi produs
Sare de mare fina neiodata

Sare de mare fina neiodata

vezi produs
Piper negru macinat

Piper negru macinat

vezi produs
Pasta alba de migdale ecologica

Pasta alba de migdale ecologica

vezi produs
Pasta de caju bio

Pasta de caju bio

vezi produs
Otet din vin alb bio

Otet din vin alb bio

vezi produs
Sare gema

Sare gema

vezi produs
Piper negru macinat

Piper negru macinat

vezi produs