Rețetă aperitive salată cremoasă de cartofi.
(pentru patru porții de salată de cartofi)
maioneza cu nuci
Fierbeți cartofii în apă cu sare, lăsați-i să se răcească, după care decojiți. Tăiați bucățile de praz în inele fine și se amestecă cu caperele într-un castron mare. Tăiați cartofii în felii și adăugați-i peste.
Amestecați până la omogenizare, într-un castron mic, maioneza (preparată conform indicaților de mai jos) cu pătrunjelul tăiat mărunt și mărarul tocat, până când se omogenizează tot.
După aceea amestecați maioneză cu cartofii, cu prazul și cu caperele. Deoarece cartofii absorb sare, dacă salata este lăsată mai mult, puteți gusta de sare înainte de serivre.
Maioneza cu nuci: puneți pasta (de migdale/ de caju) într-un castron, adăugați sucul de lămâie și la final câteva linguri de apă. Amestecați totul cu un tel, până când compoziția începe să se îngroașe. Se adaugă restul apei și se omogenizează.
POFTĂ BUNĂ !