Tartar de sfeclă roșie

Aperitive

 Tartar de sfeclă roșie

rețetă bio publicată la 16.04.2025

Rețetă aperitive tartar de sfeclă roșie.

Ingrediente tartar de sfeclă roșie

PORTIE: 4 persoane

  • 1 sfeclă roșie crudă
  • 2 sfecle roșii fierte
  • 1 linguriță de muștar ușor picant
  • 1 vârf de cuțit de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de piper
  • sare de mare fină
  • 1/2 linguriță de sirop de arțar
  • 2,5 lingurițe de oțet de mere nefiltrat
  • 1 lingură de ulei de rapiță virgin
  • 1 linguriță de ulei virgin de nuci
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 4 linguri de arpagic proaspăt
  • 2,5 linguri de maioneză vegană
  • boabe de rodie 

Mod de preparare tartar de sfeclă roșie

Tocați sfecla fiartă și sfecla crudă mărunt. Pentru mărunțire este indicat să folosiți un robot de bucătărie. Raportul dintre sfecla roșie și cea crudă este importantă pentru consistența finală a tartarului. Puneți sfecla fiartă și amestecați-o cu muștar, zahăr,piper, sare, sirop de arțar, oțet de mere, ulei de rapiță, ulei de nuci și cu boia. 

Se pune într-un castron, se gustă și se încorporează jumătate din arpagic. Aranjați tartarul cu ajutorul a două linguri pe o farfurie. Umpleți un posh cu maioneza vegană și ornați sfecla roșie cu maioneză. Se mai presară cu boabele de rodie și arpagic.

POFTĂ BUNĂ !

La rețeta tartar de sfeclă roșie am folosit

Rețete cu ingrediente comune