Gem de caise bio

Creme și sosuri

 Gem de caise bio

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă creme și sosuri gem de caise bio.

Ingrediente gem de caise bio

2 porţii

Rezultă aproximativ 4-5 borcane mici de gem.

Mod de preparare gem de caise bio

Ceaiul de fructe bio se dă în clocot şi se lasă apoi puţin la răcit. Se toarnă cald peste cubuleţele de caise şi se lasă peste noapte la umflat.

A doua zi tocăm cu un mixer bucăţelele de caise şi lichidul, până când obţinem o compoziţie fină.  Din această cantitate rezultă aprox. 1200 g.

Compoziţia de fructe se amesteca cu zahărul Gelierzucker , coaja de lămâie şi sucul de lămâie. Beţigaşele de migdale se toacă mărunt şi se adaugă împreună cu scorţişoara.

Amestecul din zahăr şi fructe se dă în clocot şi se fierbe aproximativ 4 minute la foc mic. Se toarnă imediat în borcane cu capac.

La rețeta gem de caise bio am folosit

Caise bio intregi dulci Demeter

Caise bio intregi dulci Demeter

vezi produs
Ceai bio de fructe bio

Ceai bio de fructe bio

vezi produs
Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs