Banana la gratar cu crema de inghetata, Samba si cocos

Desert

Ingrediente:

Orezul condimentat:  

Pentru sos:

Timp de preparare: 45 min

Desert pentru 6 persoane; fel de mâncare dulce pentru 3-4 persoane

Preparare:

Orezul bio pentru lapte se fierbe, împreună cu mirodeniile şi mierea, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Se scoate apoi anasonul şi vanilia şi se amestecă iaurtul.

Zahărul pudră se topeşte uşor într-o tigaie. Se adaugă beţigaşele de migdale, se rumenesc scurt  şi se lasă pe o hârtie de copt la răcit.

Pentru sos curăţaţi cu atenţie o portocală, tăiaţi-o file, adică îndepărtaţi membranele de pe feliile de portocală şi tăiaţi-le apoi în jumătate. Stoarceţi două portocale şi fierbeţi sucul cu zahăr din trestie aproximativ 5 minute. Tăiaţi curmalele felii, adăugaţi-le în compoziţie şi fierbeţi încă 3 minute. Adăugaţi apoi feliile de portocale şi praful de vanilie şi lasăţi sosul la răcit. Desertul de orez condimentat se umple în boluri, se toarnă sosul din portocale şi curmale deasupra şi se decorează cu beţigaşe de migdale.

Sfat: Utilizaţi iaurt în loc de frişcă.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Banana la gratar cu crema de inghetata, Samba si cocos de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Beţigaşe de migdale bio

vezi produs

Felii de migdale bio

vezi produs

Curmale bio fără sâmburi Deglet Nour

vezi produs

Orez bio de lapte bob rotund alb

vezi produs

Scortisoara macinata

vezi produs

Anason stelat intreg bio

vezi produs

Cardamom ecologic macinat

vezi produs

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs