Bilute cu mango si caju

Desert

Ingrediente:

pentru 24 buc. Bilute sau 12 bile mari.

Detalii:

  • timp de preparare: 25 minute
  • produs vegan
  • se pregateste rapid

Mod de preparare:
Se pune mango uscat intr-un vas si se acopera cu apa unde se lasa 15 min sa se inmoaie, dupa care se iau 50g samburi caju si se aduce sub forma de pudra  cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dupa ce mango s-a inmuiat, cu ajutorul unui robot de bucatarie se mixeaza pana se obtine un pireu.


Restul de samburi de caju se amesteca cu pasta de caise, cu indulcitorul de curmale, cu uleiul de cocos  cu faina de arahide si se adauga in vasul cu pireul de mango si se aduce toata masa sub forma de pireu. La sfarsit se adauga amarantul expandat si sucul de lamaie si se continua mixarea.


Consistenta masei obtinute trebuie sa semene cu un aluat cleios. Daca masa este prea uscata se adauga putina apa iar daca este prea cleioasa se adauga mai mult amarant sau faina de arahide. Cu ajutorul unei lingurite se portioneaza masa obtinuta iar cu ajutorul mainilor se formeaza bilute. Daca se doresc ca bilutele sa fie mai mari se portioneaza masa cu ajutorul unei linguri. Dupa ce s-au format bilutele , se tavalesc prin pudra de samburi de caju.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Bilute cu mango si caju de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Sfărâmătură Caju mare HIH

vezi produs

Pasta bio de caise

vezi produs

Mango bio uscat HIH

vezi produs

Amarant expandat bio

vezi produs

Suc de lamaie bio

vezi produs

Ulei de cocos bio virgin eco

vezi produs

Indulcitor pudra din curmale

vezi produs