Desert din mere şi smochine cu bezea de arahide

Desert

 Desert din mere şi smochine cu bezea de arahide

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă desert desert din mere şi smochine cu bezea de arahide.

Ingrediente desert din mere şi smochine cu bezea de arahide

4 porţii

Mod de preparare desert din mere şi smochine cu bezea de arahide

Merele se decojesc, se taie în sferturi, se scot sâmburii şi se taie în felii nu prea subţiri. Se fierb 10 minute, cu capac, în 1/8 l de apă. Se iau de pe plită şi se scurg bine.
Feliile de măr se amestecă cu 50 g zahăr, scorţişoară şi suc de lămâie şi se împart în patru forme termorezistente.

Smochinele se taie în jumătate şi fiecare jumătate se taie în 8 felii.
Se topeşte untul, se dizolvă zahărul rămas şi se călesc scurt smochinele. Compoziţia se toarnă peste feliile de mere.

Se bat albuşurile spumă şi se adaugă zahărul pudră.  La final se adaugă gemul de arahide. Bezeaua se pune într-un şpriţ cu care se ornează fructele.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 225 ° C aproximativ 15 minute.
Se presară cu sâmburi de fistic înainte de servire.

La rețeta desert din mere şi smochine cu bezea de arahide am folosit

Scortisoara macinata

Scortisoara macinata

vezi produs
Suc de lamaie bio

Suc de lamaie bio

vezi produs
Smochine bio

Smochine bio

vezi produs
Pasta de arahide fina eco

Pasta de arahide fina eco

vezi produs