Inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata

Desert

 Inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă desert inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata.

Ingrediente inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata

Pentru 12 persoane

Îngheţata de banane:

  • 500 g banane coapte, decojite
  • 150 g miere lichidă, de ex. miere de salcâm
  • 250g smântână dulce
  • 2 linguri de rom (puteţi şi renunţa la el)

Glazura de ciocolată:

Mod de preparare inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata

Tăiaţi bananele bio în bucăţi şi faceţi un piure cu miere şi rom (eventual puteţi renunţa la rom). Smântâna se bate spumă şi se adaugă în piure. Compoziţia se pune în forme de îngheţată pe băţ şi se lasă cel puţin 3 ore în congelator.

Topiţi ciocolata pentru glazură împreună cu uleiul de arahide pe o baie de aburi.
Lăsaţi o farfurie plată sau o tavă se răcească în congelator.

Desfaceţi cu grijă îngheţata din forme. Pentru aceasta ţineţi scurt formele sub apa caldă de la robinet. Îngheţata pe băţ se aşează pe farfuria răcită dinainte şi se pune din nou în congelator.

Se dă apoi scurt prin glazura de ciocolata şi se pune din nou înapoi în congelator, pentru a se congela complet.

La rețeta inghetata bio pe bat cu banane si ciocolata am folosit

Ciocolata bio amăruie 85% cacao HIH

Ciocolata bio amăruie 85% cacao HIH

vezi produs
Ciocolata bio neagra cu lapte integral 46% cacao HIH

Ciocolata bio neagra cu lapte integral 46% cacao HIH

vezi produs