Placinta bio cu mere si gem de arahide

Desert

Ingrediente:

4 porţii 

Pentru aluat:

 

Pentru umplutură:

Preparare: toate ingredientele pentru aluat se prelucrează până obţinem o compoziţie uniformă, care se lasă 30 de minute acoperită în frigider.
Apoi întindeţi aluatul foarte subţire, pe o faţă de masă pudrată cu făină şi presăraţi-l cu pesmet.

Feliile de mere se amestecă cu zahăr cu scorţişoară, cremă de brânză, alune şi stafide. Umplutura cu mere se pune în mijlocul aluatului şi se distribuie uniform. Se lasă o margine subţire, care va fi împăturată deasupra umpluturii. Plăcinta se rulează prin ridicarea feţei de masă şi se aşează în tava unsă în prealabil.

Bateţi gălbenuşurile de ou cu puţină apă şi ungeţi ştrudelul.
Coaceţi aprox. 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Presăraţi cu zahăr pudră  înainte de servire.

Ştrudelul cu mere se serveşte cald sau rece, cu sos de vanilie.

Timp de preparare: 1 oră şi 30 minute

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Placinta bio cu mere si gem de arahide de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

vezi produs

Pasta de migdale bio

vezi produs

Stafide bio

vezi produs

Scortisoara macinata

vezi produs

Unsoare de cocos bio

vezi produs

Otet bio din vin alb

vezi produs

Sare de mare iodată cu alge

vezi produs