Placinta bio cu mere si gem de arahide

Desert

 Placinta bio cu mere si gem de arahide

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă desert placinta bio cu mere si gem de arahide.

Ingrediente placinta bio cu mere si gem de arahide

4 porţii 

Pentru aluat:

 

Pentru umplutură:

Mod de preparare placinta bio cu mere si gem de arahide

Toate ingredientele pentru aluat se prelucrează până obţinem o compoziţie uniformă, care se lasă 30 de minute acoperită în frigider.
Apoi întindeţi aluatul foarte subţire, pe o faţă de masă pudrată cu făină şi presăraţi-l cu pesmet.

Feliile de mere se amestecă cu zahăr cu scorţişoară, cremă de brânză, alune şi stafide. Umplutura cu mere se pune în mijlocul aluatului şi se distribuie uniform. Se lasă o margine subţire, care va fi împăturată deasupra umpluturii. Plăcinta se rulează prin ridicarea feţei de masă şi se aşează în tava unsă în prealabil.

Bateţi gălbenuşurile de ou cu puţină apă şi ungeţi ştrudelul.
Coaceţi aprox. 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Presăraţi cu zahăr pudră  înainte de servire.

Ştrudelul cu mere se serveşte cald sau rece, cu sos de vanilie.

Timp de preparare: 1 oră şi 30 minute

La rețeta placinta bio cu mere si gem de arahide am folosit

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

vezi produs
Otet bio din vin alb

Otet bio din vin alb

vezi produs
Sare de mare iodată cu alge

Sare de mare iodată cu alge

vezi produs
Scortisoara macinata

Scortisoara macinata

vezi produs
Pasta de migdale bio

Pasta de migdale bio

vezi produs
Stafide bio

Stafide bio

vezi produs
Unsoare de cocos bio

Unsoare de cocos bio

vezi produs