Smochine cu vin roşu şi mousse de alune

Desert

 Smochine cu vin roşu şi mousse de alune

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă desert smochine cu vin roşu şi mousse de alune.

Ingrediente smochine cu vin roşu şi mousse de alune

4 porţii

Pentru smochinele în vin roşu:

 

Mousse de alune de pădure:

Mod de preparare smochine cu vin roşu şi mousse de alune

Vinul roşu, coaja de portocale, condimentele şi zahărul bio din trestie se pun împreună cu smochinele într-un bol mediu. Fructele trebui să fie acoperite cu lichid şi se lasă 24 de ore la marinat.

Gemul de alune se omogenizează bine cu puţină apă. Se amestecă apoi sirop de arţar, iaurt, scorţişoară şi praf de vanilie. Se bate frişca şi se amestecă în compoziţie. Crema se pune la rece.

Marinada se toarnă într-o oală. Se adaugă praful agar-agar, se dă 2 - 3 minute în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic. Chiar înainte de servire se încălzesc smochinele în sosul de vin roşu şi se servesc calde.

Sfat: Crema se rafinează cu Baileys şi se decorează cu frişcă deasupra.

La rețeta smochine cu vin roşu şi mousse de alune am folosit

Scortisoara de Ceylon macinata bio

Scortisoara de Ceylon macinata bio

vezi produs
Cuisoare ecologice

Cuisoare ecologice

vezi produs
Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs
Smochine bio natural

Smochine bio natural

vezi produs
Agar agar bio

Agar agar bio

vezi produs
Sirop de artar grad A cu gust fin

Sirop de artar grad A cu gust fin

vezi produs
Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs