Smochine cu vin roşu şi mousse de alune

Desert

Ingrediente:

4 porţii

Pentru smochinele în vin roşu:

 

Mousse de alune de pădure:

Preparare: vinul roşu, coaja de portocale, condimentele şi zahărul bio din trestie se pun împreună cu smochinele într-un bol mediu. Fructele trebui să fie acoperite cu lichid şi se lasă 24 de ore la marinat.

Gemul de alune se omogenizează bine cu puţină apă. Se amestecă apoi sirop de arţar, iaurt, scorţişoară şi praf de vanilie. Se bate frişca şi se amestecă în compoziţie. Crema se pune la rece.

Marinada se toarnă într-o oală. Se adaugă praful agar-agar, se dă 2 - 3 minute în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic. Chiar înainte de servire se încălzesc smochinele în sosul de vin roşu şi se servesc calde.

Sfat: Crema se rafinează cu Baileys şi se decorează cu frişcă deasupra.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Smochine cu vin roşu şi mousse de alune de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Pasta bio de alune bio

vezi produs

Smochine bio natural

vezi produs

Scortisoara de Ceylon macinata bio

vezi produs

Cuisoare ecologice

vezi produs

Sirop de Artar grad A gust fin

vezi produs

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs

Agar Agar bio

vezi produs

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs