6 porţii
Preparare: separaţi ouăle. Gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul din trestie Cristallino. Se adaugă mascarpone amestecând continuu. Se bat 3 albuşuri spumă şi se adaugă cu atenţie în compoziţie. Amestecăm amaretto cu espresso.
Jumătate din cantitatea de pişcoturi se aşează într-o tavă decorativă şi se toarnă jumătate din amestecul de espresso şi amaretto peste ele.
Ciocolată se topeşte încet pe baie de aburi. Întindem peste pişcoturi un strat din compoziţia cu mascarpone, iar deasupra picurăm un strat subţire de ciocolată lichidă. Apoi punem pişcoturile rămase, turnăm amestecul din amaretto şi espresso şi aplicăm un alt strat de mascarpone. Restul de ciocolată lichidă îl turnăm deasupra. Tiramisu se păstrează aprox. 5 ore la frigider şi se presară cu cacao înainte de servire.