Vafe bio cu alune de pădure cu variaţii Samba

Desert

 Vafe bio cu alune de pădure cu variaţii Samba

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă desert vafe bio cu alune de pădure cu variaţii samba.

Ingrediente vafe bio cu alune de pădure cu variaţii samba

4 porţii

Pentru vafe:

Pentru variaţiile Samba:

Samba pură:

  • 5 linguri de cremă de alune Samba RAPUNZEL
  • 2 linguri lapte

 Samba portocale:

  • 5 linguri de cremă de alune Samba RAPUNZEL
  • 2 linguri de lapte, 2 linguri de coajă de portocale sau 5 picături de ulei de portocale

 Samba rom (pentru adulţi):

  • 5 linguri de cremă de alune Samba RAPUNZEL
  • 1 lingură de lapte
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare vafe bio cu alune de pădure cu variaţii samba

Se bat pasta de alune şi zahărul bio până obţinem o compoziţie pufoasă. Se rafinează cu lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă pe rând apa. Aluatul trebuie să fie moale şi cremos. Se pune un polonic de aluat pe aparatul de copt vafe şi se coace până devine crocant.

Crema Samba: pentru variaţiile cu Samba se amestecă crema de alune Samba cu restul de ingrediente până obţinem o cremă fină.  Umplutura se pune pe vafele încă fierbinţi.

Timp de preparare: 30 minute

La rețeta vafe bio cu alune de pădure cu variaţii samba am folosit

Pasta bio de alune

Pasta bio de alune

vezi produs
Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs
Faina alba tip 550 ecologica

Faina alba tip 550 ecologica

vezi produs
Praf de copt eco fara gluten

Praf de copt eco fara gluten

vezi produs
Ulei bio pentru copt si prajit ecologic

Ulei bio pentru copt si prajit ecologic

vezi produs