Vafe bio cu alune de pădure cu variaţii Samba

Desert

Ingrediente:

4 porţii

pentru vafe:

 

Pentru variaţiile Samba:

Samba pură:

  • 5 linguri de cremă de alune Samba RAPUNZEL
  • 2 linguri lapte

 

Samba portocale:

  • 5 linguri de cremă de alune Samba RAPUNZEL
  • 2 linguri de lapte, 2 linguri de coajă de portocale sau 5 picături de ulei de portocale

 

Samba rom (pentru adulţi):

  • 5 linguri de cremă de alune Samba RAPUNZEL
  • 1 lingură de lapte
  • 2 linguri de rom

Preparare: se bat pasta de alune şi zahărul bio până obţinem o compoziţie pufoasă. Se rafinează cu lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă pe rând apa. Aluatul trebuie să fie moale şi cremos. Se pune un polonic de aluat pe aparatul de copt vafe şi se coace până devine crocant.

Crema Samba: pentru variaţiile cu Samba se amestecă crema de alune Samba cu restul de ingrediente până obţinem o cremă fină.  Umplutura se pune pe vafele încă fierbinţi.

Timp de preparare: 30 minute

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Vafe bio cu alune de pădure cu variaţii Samba de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Praf de copt eco fara gluten

vezi produs

Pasta bio de alune

vezi produs

Faina alba tip 550 ecologica

vezi produs

Ulei bio pentru copt si prajit 1l

vezi produs

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs