Granola de vanilie Bourbon

Desert

 Granola de vanilie Bourbon

rețetă bio publicată la 20.06.2025

Rețetă desert granola de vanilie bourbon.

Ingrediente granola de vanilie bourbon

  • 200 de grame de fulgi de ovăz
  • 150 de grame de sâmburi sau semințe la alegere (câte 50 de grame: semințe de in auriu, mei auriu și migdale tocate)
  • 1 linguriță de vanilie Bourbon măcinată
  • 1/2 de sre
  • 120 de ml de sirop de arțar
  • 100 de grame de ulei de cocos topit
  • (opțional) 150 de grame de fructe liofilizate/uscate

Mod de preparare granola de vanilie bourbon

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperiți o tavă cu foaie de copt.
  2. Topiți uleiul de cocos într-o oală  și amestecați-l cu toate ingredientele într-un castron. Împărțiți uniform masa de granola pe tava de copt.
  3. Se lasă în cuptor, timp de 20-25 de minute, până când devine maro-auriu.
  4. La jumătate din timpul de coacere, întoarceți granola, folosind o spatulă de lemn, și uniformizați-o din nou.
  5. După coacere se poate rafina cu fructe uscate (tăiate mărunt, cu fulgi de ciocolată sau cu fulgi de cocos.)

La rețeta granola de vanilie bourbon am folosit

Rețete cu ingrediente comune