Granola de vanilie Bourbon
rețetă bio publicată la 20.06.2025
Rețetă desert granola de vanilie bourbon.
Ingrediente granola de vanilie bourbon
- 200 de grame de fulgi de ovăz
- 150 de grame de sâmburi sau semințe la alegere (câte 50 de grame: semințe de in auriu, mei auriu și migdale tocate)
- 1 linguriță de vanilie Bourbon măcinată
- 1/2 de sre
- 120 de ml de sirop de arțar
- 100 de grame de ulei de cocos topit
- (opțional) 150 de grame de fructe liofilizate/uscate
Mod de preparare granola de vanilie bourbon
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperiți o tavă cu foaie de copt.
- Topiți uleiul de cocos într-o oală și amestecați-l cu toate ingredientele într-un castron. Împărțiți uniform masa de granola pe tava de copt.
- Se lasă în cuptor, timp de 20-25 de minute, până când devine maro-auriu.
- La jumătate din timpul de coacere, întoarceți granola, folosind o spatulă de lemn, și uniformizați-o din nou.
- După coacere se poate rafina cu fructe uscate (tăiate mărunt, cu fulgi de ciocolată sau cu fulgi de cocos.)