Rețetă desert muffins bio cu caise si ciocolata.
pentru aproximativ 20 Muffins:
Spalati caisele bio, scoate-ti-le samburii si apoi taiati-le in bucatele mici. Bagati-le intr-un castron mai inalt si adaugati zaharul pentru gelifiere, amestecandu-le cu ajutorul unui mixer timp de cel putin un minut la cel mai inalt nivel pana veti obtine o consistenta omogena. Apoi lasati-l la frigider 2 ore si intre timp pregatiti briosele.
Preincalziti cuptorul la 180 grade, avand aer circulant. Pentru aluatul brioselor adaugati cele doua pachetele de prajituri de ciocolata impreuna cu apa minerala si uleiul vegetal intr-un castron si amestecati totul cu un tel pana obtineti o consistenta omogena.
Ungeti formele pentru briose cu ulei vegetal bio si umple-ti-le pana la jumatate cu aluat. Se pune o lingurita de caise la fiecare briosa, apoi restul de aluat. Asezati forma cu briose pe sina inferioara si coaceti timp de 15 minute la 180 grade. La sfarsitul timpului de copt, faceti un test impungand briosele cu o scobitoare, daca aluatul inca se lipeste de bat, prelungiti timpul de coacere cu cateva minute.
Scoateti briosele din cuptor si lasati-le in forma pentru inca 15 minute. Scoate-ti-le apoi din forma si lasati-le pe un gratar pana se racesc complet.
Intre timp, puteti pregati glazura. Pentru glazura, amestecati margarina moale impreuna cu zaharul pudra si cacao cu un mixer manual, apoi puneti-l la rece. Pentru a decora briosele, puneti glazura intr-o punga, faceti-i o gaura pungi si strageti punga pentru a putea elibera glazura deasupra fiecarei briose. Ornati si cu bucati mici de caise.