Trigoane bio cu alune de padure

Desert

 Trigoane bio cu alune de padure

rețetă bio publicată la 28.08.2024

Rețetă desert trigoane bio cu alune de padure.

Ingrediente trigoane bio cu alune de padure

Pentru aluat:


Marmeladă pentru tartinare sau crema de ciocolata.

Pentru amestecul cu nuca:

  • 1 pachet înlocuitor de ou BIOVEGAN
  • 75 ml apă
  • aprox. 70 g alune măcinate
  • aprox. 70 g zahăr pudră BIOVEGAN

Mod de preparare trigoane bio cu alune de padure

Preîncălziți cuptorul cu convecție la 160 °C. Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt și apoi se adaugă celelalte ingrediente. Se frământă totul cu mixerul și apoi se modelează cu mâinile aluatul într-o minge. Se întinde pe o tavă de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt. Se tartineaza aceasta baza cu gem.

Pentru amestecul de nuci, bateți înlocuitorul de albuș de ou cu apă timp de aproximativ 5 minute, până când devine tare. Se amestecă alunele cu zahărul pudră și se încorporează în albușurile bătute. Apoi se întinde amestecul pe bază și se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puțin și se taie în forma de trigoane, atat timp cât este încă cald.

Sfat: se înmoaie capetele bucăților de trigoane cu nucă răcite în ciocolată topită sau în cremă de ciocolată și se lasă să se usuce.

La rețeta trigoane bio cu alune de padure am folosit

Faina alba de grau TIP 405 Demeter

Faina alba de grau TIP 405 Demeter

vezi produs
Praf de copt eco fara gluten

Praf de copt eco fara gluten

vezi produs
Alune de pădure bio demeter

Alune de pădure bio demeter

vezi produs