Rețetă desert trigoane bio cu alune de padure.
Pentru aluat:
Marmeladă pentru tartinare sau crema de ciocolata.
Pentru amestecul cu nuca:
Preîncălziți cuptorul cu convecție la 160 °C. Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt și apoi se adaugă celelalte ingrediente. Se frământă totul cu mixerul și apoi se modelează cu mâinile aluatul într-o minge. Se întinde pe o tavă de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt. Se tartineaza aceasta baza cu gem.
Pentru amestecul de nuci, bateți înlocuitorul de albuș de ou cu apă timp de aproximativ 5 minute, până când devine tare. Se amestecă alunele cu zahărul pudră și se încorporează în albușurile bătute. Apoi se întinde amestecul pe bază și se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puțin și se taie în forma de trigoane, atat timp cât este încă cald.
Sfat: se înmoaie capetele bucăților de trigoane cu nucă răcite în ciocolată topită sau în cremă de ciocolată și se lasă să se usuce.