Biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan

Dulciuri

 Biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă dulciuri biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan.

Ingrediente biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan

Mod de preparare biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan

Martipanul bio se freacă cu unt până avem o compoziţie pufoasă. Se adaugă zahărul Cristallino, zahărul vanilat, uleiul de lămâie şi oul. Faina se amestecă cu praful de copt şi amidonul de porumb ecologic şi se adaugă în aluat. Dacă aluatul lipeşte, lăsaţi-l scurt la rece.

Se presară suprafaţa de lucru cu făină şi se întinde aluatul subţire. Decupaţi aluatul cu o formă specială de elan sau cu o altă formă şi aşezaţi-l apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Biscuiţii se ung cu lapte şi se presară cu scorţişoară bio şi zahăr Cristallino sau felii de migdale.

Coaceţi în cuptorul preîncălzit. Reţetă pentru aprox. 50 de bucăţi

Timpul de coacere: 80-10 minute la 175-200°C.

Sfat: Copiii iubesc aceasta reţetă, deoarece pot folosi diverse forme şi decora biscuiţii folosindu-şi imaginaţia. Biscuiţii din marţipan sunt foarte gustoşi şi nu doar de Crăciun.

La rețeta biscuiti crocanti cu martipan in forma de elan am folosit

Miere Martipan bio 250g

Miere Martipan bio 250g

vezi produs
Zahar vanilat bio 4x8g

Zahar vanilat bio 4x8g

vezi produs
Faina alba tip 550 ecologica

Faina alba tip 550 ecologica

vezi produs
Amidon de porumb

Amidon de porumb

vezi produs
Praf de copt ecologic fara fosfati

Praf de copt ecologic fara fosfati

vezi produs
Scortisoara de Ceylon macinata bio

Scortisoara de Ceylon macinata bio

vezi produs