Cornulete cu umplutura cu mere si nuci

Dulciuri

 Cornulete cu umplutura cu mere si nuci

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă dulciuri cornulete cu umplutura cu mere si nuci.

Ingrediente cornulete cu umplutura cu mere si nuci

2 porţii

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • 100-150 g pasta de alune de padure bio 
  • 1 lingură de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 măr mare sau 2 mere mici cu coajă date pe răzătoarea mare
  • un vârf de cuţit de scortisoara bio
  • 1 gălbenuş de ou pentru uns

Mod de preparare cornulete cu umplutura cu mere si nuci

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, iar untul se topeşte. Făina se cerne într-un castron şi se amestecă cu laptele cu drojdie, untul cald, oul, zahărul şi sarea. Aluatul se acoperă şi se lasă 40 de minute la dospit.

Pentru umplutură se amestecă ingredientele specificate. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi pe o suprafaţă tapetată cu faină. Tăiem triunghiuri, pune nişte umplutură în mijloc şi le rulăm din partea mai lată înspre vârf. Formăm nişte cornuleţe puţin îndoite (croissant) şi le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu gălbenuş de ou deasupra şi se lasă din nou scurt la dospit. Se coc 20 min la 180°C.

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul necesar pentru dospirea aluatului: 40 minute.
  • Timp de coacere: 20 minute.

La rețeta cornulete cu umplutura cu mere si nuci am folosit

Faina alba tip 550 ecologica

Faina alba tip 550 ecologica

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Scortisoara macinata

Scortisoara macinata

vezi produs