Cozonac bio cu branza de vaci

Dulciuri

Ingrediente:

Pentru aluat:

Timpul de coacere: 60 de minute la 180°C pe raftul din mijloc

Preparare:

Drojdia bio se dizolvă în lapte călduţ cu 1 linguriţă de sirop de arţar. Se amestecă făina, migdalele şi sarea şi se adaugă în drojdia dizolvată. Se topeşte untul în restul de lapte la foc mic. Se amestecă cu ajutorul mixerului cu siropul de arţar, praful de vanilie, brânza de vaci şi ouăle până obţinem un aluat moale. Se acoperă şi se lasă cel puţin 1 oră într-un loc cald. Caisele se taie cubuleţe şi se dau scurt în clocot împreună cu vişinele, sucul de portocale, coaja de lămâie şi 4 linguri de apă. Amestecul răcit se frământă cu aluatul dospit. Aluatul se modelează pe o suprafaţă tapetată cu faină sub forma unui cozonac. Se întinde cu un sucitor subţire la mijloc, iar laturile lungi se vor îngroşa. Laturile mai groase se pun una lângă cealaltă spre mijloc şi se apasă puţin. Se pune într-o tavă de copt unsă în prealabil şi se mai lasă încă 30 de minute la dospit. Se coace în cuptorul preîncălzit. Cozonacul cald se unge cu unt topit lichid şi se presară cu făină de roşcov. Cozonacul răcit se înveleşte în folie de plastic şi se lasă să se stea câteva zile.

 

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Cozonac bio cu branza de vaci de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Migdale Europene ecologice

vezi produs

Caise bio intregi dulci Demeter

vezi produs

Visine bio fără sâmburi

vezi produs

Faina alba bio tip 1050

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs

Sirop de arţar bio grad A deschis, uşor

vezi produs

Făină din samburi de roscove

vezi produs

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs