Cozonac bio de Craciun

Dulciuri

 Cozonac bio de Craciun

rețetă bio publicată la 06.12.2020

Rețetă dulciuri cozonac bio de craciun.

Ingrediente cozonac bio de craciun

Pentru aluat:

 

Pentru decor:

  • 50 g unt bio, zahăr pudră după gust

Mod de preparare cozonac bio de craciun

Făina bio se cerne într-un castron.  Drojdia se dizolvă în laptele călduţ împreună cu puţin zahăr Cristallino. Făina se amestecă cu paletele pentru aluat. Untul se topeşte încet (nu trebuie să fie fierbinte) şi se frământă cu restul de zahăr, sare, ou şi marţipanul cu miere cubuleţe. Se acoperă şi se lasă 3-4 ore într-un loc cald la dospit.

Stafidele ecologice  se înmoaie în suc de portocale. Stafidele, orangeatul, citronatul şi beţigaşele de migdale se adaugă şi se frământă în aluat.

Aluatul se întinde, iar o latură se lasă mai groasă şi se împătură peste partea mai subţire.  Cozonacul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se lasă puţin la dospit şi se coace aprox. 70 de minute la 175°C. Cozonacul cald se unge după coacere cu 50 g unt topit şi se presară cu zahăr pudră, după preferinţe.

Timp de coacere: aproximativ 70 de minute la 175°C.

Sfat: Cozonacul se lasă cel puţin 3 săptămâni învelit în folie de aluminiu la frigider. Astfel îşi păstrează starea umedă şi solidă şi gustul minunat.

La rețeta cozonac bio de craciun am folosit

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Miere Martipan bio 250g

Miere Martipan bio 250g

vezi produs
Stafide bio

Stafide bio

vezi produs