Cozonac bio de Craciun

Dulciuri

Ingrediente:

Pentru aluat:

 

Pentru decor:

  • 50 g unt bio, zahăr pudră după gust

Preparare:

Făina bio se cerne într-un castron.  Drojdia se dizolvă în laptele călduţ împreună cu puţin zahăr Cristallino. Făina se amestecă cu paletele pentru aluat. Untul se topeşte încet (nu trebuie să fie fierbinte) şi se frământă cu restul de zahăr, sare, ou şi marţipanul cu miere cubuleţe. Se acoperă şi se lasă 3-4 ore într-un loc cald la dospit.

Stafidele ecologice  se înmoaie în suc de portocale. Stafidele, orangeatul, citronatul şi beţigaşele de migdale se adaugă şi se frământă în aluat.

Aluatul se întinde, iar o latură se lasă mai groasă şi se împătură peste partea mai subţire.  Cozonacul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se lasă puţin la dospit şi se coace aprox. 70 de minute la 175°C. Cozonacul cald se unge după coacere cu 50 g unt topit şi se presară cu zahăr pudră, după preferinţe.

Timp de coacere: aproximativ 70 de minute la 175°C.

Sfat: Cozonacul se lasă cel puţin 3 săptămâni învelit în folie de aluminiu la frigider. Astfel îşi păstrează starea umedă şi solidă şi gustul minunat.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Cozonac bio de Craciun de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

vezi produs

Beţigaşe de migdale bio

vezi produs

Stafide bio

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs

Miere Martipan bio 250g

vezi produs

Zahăr bio din trestie alb

vezi produs

Coaja bio de portocale fara zahar

vezi produs

Coaja de lamaie bio fără zahăr

vezi produs