Fursecuri bio magia nucilor

Dulciuri

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • 150 g gem de caise

Pentru decor:


Faină pentru tapetat suprafaţa de lucru, hârtie de copt pentru tavă, forme rotunde pentru decupat aluatul sau un pahar cu diametrul de aprox. 3,5 cm

Preparare:

Faina se amestecă cu praful de copt şi alunele într-un castron. Faceţi o adâncitură în mijloc, în care puneţi zahăr Cristallino, sare de mare, scorţişoară, vanilie şi ou. Untul se taie în fulgi şi se distribuie pe margine. Se frământă rapid din exterior spre interior până obţinem un aluat neted.
Se acoperă şi se lăsa timp de 30 de minute în frigider.

Suprafaţa de lucru se presară cu făină, apoi se întinde aluatul la o grosime de 0,5 mm şi decupăm fursecurile. Aşezaţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-le în cuptorul preîncălzit.

Apoi se iau cu atenţie şi se lasă pe un grătar la răcit.
Se unge gemul pe jumătate din cantitatea de fursecuri, iar cealaltă jumătate se lipeşte deasupra.

Glazura se topeşte încet pe baie de aburi. Se ung marginile fursecurilor cu glazură şi apoi se rostogolesc prin alunele măcinate. Se pune un strop de glazură pe fursecuri, iar deasupra se lipeşte o jumătate de sâmbure de nucă sau de nucă pecan.

Timpul de coacere: 80-10 minute la 200-220°C.

Sfat: Pentru o variantă mai deschisă la culoare, puteţi folosi migdale în locul alunelor şi glazură din ciocolată albă în loc de cea din ciocolată amăruie.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Fursecuri bio magia nucilor de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Alune de pădure bio demeter

vezi produs

Nuci Pecan bio

vezi produs

Faina alba tip 550 ecologica

vezi produs

Scortisoara de Ceylon macinata bio

vezi produs

Ciocolata amaruie cuvertura

vezi produs

Praf de copt ecologic fara fosfati

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs

Zahăr bio din trestie alb

vezi produs

Zahar vanilie Bourbon integral

vezi produs