Pinguini de ciocolată bio

Dulciuri

Ingrediente:

pentru aluat:

 

pentru decor:

Reţetă pentru aproximativ 60 de bucăţi.

Preparare:

Se freacă untul bio cu zahărul până rezultă o compoziţie pufoasă, apoi se adaugă condimentele, făina, budinca si laptele. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă până obţinem un aluat moale. Întindeţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu faină şi decupaţi pinguinii cu ajutorul formelor speciale. Aşezaţi pinguinii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-i aprox.12 minute, iar apoi lăsaţi-i să se răcească. Glazura se topeşte conform indicaţiilor. Coloraţi pinguinii cu o pensulă. După ce s-a uscat glazura de ciocolată, amestecaţi cu grijă zahărul pudră cernut cu câteva picături de apă până rezultă o pastă groasă şi albă. Cu aceasta coloraţi burta. Lăsaţi glazura să se usuce bine, înainte de a păstra pinguinii într-o cutie.

Timpul de coacere: 12 minute la 180°C.

Sfat: Aluatul se prepară rapid şi se modelează foarte bine. Foarte potrivit pentru coptul alături de cei mici. Surprindeţi-vă prietenii cu pinguini cu cappuccino: pur şi simplu utilizaţi cappuccino RAPUNZEL în loc de budincă de ciocolată. O "necesitate" pentru iubitorii de cafea.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Pinguini de ciocolată bio de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Pudra budinca de cacao FARA GLUTEN

vezi produs

Faina bio de spelta tip 630

vezi produs

Ciocolata cu lapte cuvertura

vezi produs

Ciocolata amaruie cuvertura

vezi produs

Zahăr bio din trestie alb

vezi produs

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs