Pinguini de ciocolată bio

Dulciuri

 Pinguini de ciocolată bio

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă dulciuri pinguini de ciocolată bio.

Ingrediente pinguini de ciocolată bio

pentru aluat:

 

pentru decor:

Reţetă pentru aproximativ 60 de bucăţi.

Mod de preparare pinguini de ciocolată bio

Se freacă untul bio cu zahărul până rezultă o compoziţie pufoasă, apoi se adaugă condimentele, făina, budinca si laptele. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă până obţinem un aluat moale. Întindeţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu faină şi decupaţi pinguinii cu ajutorul formelor speciale. Aşezaţi pinguinii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-i aprox.12 minute, iar apoi lăsaţi-i să se răcească. Glazura se topeşte conform indicaţiilor. Coloraţi pinguinii cu o pensulă. După ce s-a uscat glazura de ciocolată, amestecaţi cu grijă zahărul pudră cernut cu câteva picături de apă până rezultă o pastă groasă şi albă. Cu aceasta coloraţi burta. Lăsaţi glazura să se usuce bine, înainte de a păstra pinguinii într-o cutie.

Timpul de coacere: 12 minute la 180°C.

Sfat: Aluatul se prepară rapid şi se modelează foarte bine. Foarte potrivit pentru coptul alături de cei mici. Surprindeţi-vă prietenii cu pinguini cu cappuccino: pur şi simplu utilizaţi cappuccino RAPUNZEL în loc de budincă de ciocolată. O "necesitate" pentru iubitorii de cafea.

La rețeta pinguini de ciocolată bio am folosit

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs
Faina bio de spelta tip 630

Faina bio de spelta tip 630

vezi produs
Ciocolata amaruie cuvertura

Ciocolata amaruie cuvertura

vezi produs
Ciocolata cu lapte cuvertura

Ciocolata cu lapte cuvertura

vezi produs