Rețetă dulciuri praline cu nuci si caise bio.
Pentru aluat:
Pentru glazură:
Caisele bio se toacă mărunt cu un mixer de mână, se toarnă rom maro peste, se acoperă şi se lasă să stea aproximativ 2 ore. Se adaugă marţipanul şi se frământă cu zahărul pudră cernut. Din această compoziţie formăm role de 2 cm grosime şi le tăiem în felii de aprox. 1,5 cm grosime. Pe fiecare felie cu marţipan punem câte o jumătate de sâmbure de nucă. Feliile de marţipan se pot modela (rotunde sau ovale).
Pentru glazură: se rupe ciocolata în bucăţi mici, se pune la foc mic pe o baie de aburi şi amestecăm continuu până obţinem o masă omogenă. Scufundăm marginea feliilor de marţipan în glazură şi le aşezăm pe hârtie pergament (eventual se mai mută pe hârtie, astfel încât prăjiturelele să nu facă "picioare"). Pralinele se aşează în hârtii pentru brioşe şi se păstrează într-o doză bine sigilată.