Rapuncini, prajitura frageda cu nuci bio

Dulciuri

Ingrediente:

pentru aprox. 60 de bucăţi

Preparare:
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu puţină sare. Gălbenuşurile de ou se freacă cu zahărul din trestie, se adaugă condimentele şi sâmburii de caise întregi şi apoi încet spuma din albuşuri. Făina cernută se amestecă uşor cu praful de copt, apoi se frământă scurt. Formaţi 5 role cu diametrul de 3 cm, aşezaţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-le între 12 - 15 minute până devin maronii. Suprafaţa trebuie să fie uşor rumenita. Rapuncini se lasă la răcit şi se taie imediat în felii diagonale. În cazul în care se răcesc prea tare nu se mai pot tăia atât de bine.

Timpul de coacere: 35 de minute la 175 ° C

Sfat:
Rapuncini se pot păstra câteva săptămâni într-o cutie de tablă. Sunt delicioase cu o ceaşcă de espresso sau un pahar de latte macchiato. Pot reprezenta şi un suvenir, dacă sunt împachetate într-o cutie colorată sau ambalate în celofan.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Rapuncini, prajitura frageda cu nuci bio de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Praf de copt eco fara gluten

vezi produs

Migdale Europene bio

vezi produs

Faina alba bio tip 1050

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs

Zahăr bio din trestie alb

vezi produs

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs