Tortulete cu crema Samba

Dulciuri

 Tortulete cu crema Samba

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă dulciuri tortulete cu crema samba.

Ingrediente tortulete cu crema samba

4 porţii, rezultă 10 bucăţi.

Aluatul fraged:

Crema Samba

Mod de preparare tortulete cu crema samba

Blatul:

Toate ingredientele se amestecă cu un mixer, cu excepţia prafului de cacao. Se împarte aluatul în jumătate, iar în una din jumătăţi se adaugă cacao. Tava pentru brioşe se tapetează cu hârtie specială pentru brioşe. Aluatul deschis la culoare şi cel cu cacao se pun separat în forme: jos mai plat, iar la margini puţin mai ridicat. Coaceţi 15 min. în cuptorul preîncălzit la 170oC pe raftul din mijloc. Se lasă la răcit şi se scot cu ATENŢIE din formele de hârtie.

Pentru cremă:

Se bate frişca de soia bio sau cea din lapte de vacă, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente şi se amestecă bine. Compoziţia se lasă la frigider timp de 15 minute, până se coc tortuleţele.  
Cu ajutorul unui şpriţ ornaţi tortuleţele cu crema din Samba şi frişcă. Decoraţi-le cu fulgi de ciocolată şi fructe de sezon.

Timp de preparare: 40 min  

La rețeta tortulete cu crema samba am folosit

Faina alba bio tip 1050

Faina alba bio tip 1050

vezi produs
Pudra de cacao degresata bio

Pudra de cacao degresata bio

vezi produs
Praf de copt eco fara gluten

Praf de copt eco fara gluten

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Crema de ciocolata bio Samba dark

Crema de ciocolata bio Samba dark

vezi produs
Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs
Picaturi de ciocolata delicat amaruie HIH

Picaturi de ciocolata delicat amaruie HIH

vezi produs