rețetă bio publicată la 14.03.2025
Rețetă dulciuri cheescake pe băț.
Ingrediente cheescake pe băț
Mod de preparare cheescake pe băț
- Se pune mixul pentru blat într-un castron. Topiți untul și adăugați-l în castron. Amestecați energic cu o lingură și lăsați totul pentru câteva minute la dospit.
- Masa pentru blat se toarnă într-o forma rotundă de copt, se distribuie uniform, se tasează cu mâna, lăsându- se o margine de 2 cm.
- Puneți quark-ul într-un castron mare, adăugați ouăle, sucul din jumătatea de lămâie și mixul pentru crema de quark din cutie. Se amestecă totul bine cu un mixer cu cârlige.
- Se toarnă crema de quark pe blat, se netezește și se introduce în cuptor la 180 grade Celsius, timp de 50 de minute. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească bine.
- După aceea, tăiați-o în 12 bucăți egale și înfingeți în fiecare bucată câte un băț de înghețată.
- Migdalele tocate se prăjesc într-o tigaie, până când devin maro aurii. Nu este necesară grăsime în tigaie.
- Tăiați căpșunile în două sau în patru, în funcție de mărimea acestora. Cuvertura de ciocolată amăruie se toacă mare și topește pe o baie de apă.
- Înmuiați prăjitura parțial sau total în cuvertura de ciocolată și acoperiți-o cu căpșuni, zmeură și biscuiți. După care lăsați-o la răcit.