Burger de fasole neagra si cartofi prajiti

Fel principal

Ingrediente:

Timp de preparare: 40 min

Timp de inmuiere fasole: peste noapte

Timp de fierbere fasole: cca. 1,5 ore

Mod de preparare: boabele de fasole bio se lasa la inmuiat peste noapte, dupa care se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj.

Se incalzeste cuptorul la 220*C. Cartofii taiati,  se amesteca cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se introduc in cuptorul  incins aprox. 25 min.

Se pune ulei bio intr-o tigaie se incinge dupa care se caleste ceapa pana capata un aspect sticlos. Se adauga ardeiul , usturoiul,  se lasa 10 min dupa care se adauga chimen , fulgi de chilii bio si se prajesc putin. Se ia tigaia de pe foc si se adauga fasolea care se zdrobeste cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Peste acest amestec se pune maioneza, suc de lamaie, mustar si se condimentaeaza cu sare si piper. Se face un amestec de pesmet cu faina si se condimenteaza puternic cu sare si piper.

Se umezesc mainile, dupa care se ia din amestecul cu fasole si se aduce compozitia sub forma unui burger care se tavaleste prin amestecul de pesmet. Produsul obtinut se prajeste in ulei , intr-o tigaie pe fiecare parte circa 2-3 min. Se scot de la prajit si se aseaza pe o hartie absorbanta. Se servesc cu coriandru si felii de lamaie.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Burger de fasole neagra si cartofi prajiti de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Maioneza Vegana

vezi produs

Mustar mediu fin ecologic

vezi produs

Fulgi de chilli bio

vezi produs

Coriandru macinat Demeter ecologic

vezi produs

Piper negru macinat ecologic

vezi produs

Suc de lamaie bio

vezi produs

Ulei bio de masline din Creta P.D.O. extravirgin

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs