Curry cu linte bio si dovleac

Fel principal

Ingrediente:

4 porţii

Preparare:

Un curry fin şi echilibrat cu linte bio, proaspăt şi uşor, cu accente picante

Se curăţă ghimbirul şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Dovleacul se taie în jumătate, se scot seminţele şi apoi se taie în 2 bucăţi de cm lăţime. Se spală lintea.

Încingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi ghimbirul 2 minute, apoi adăugaţi usturoiul şi căliţi puţin totul. Adăugaţi dovleacul bio şi căliţi-l amestecând mai departe. Condimentaţi cu sare. Apoi se presară cu zahăr şi se amestecă în continuare până când zahărul se dizolvă. Se pun 2 linguriţe de praf de curry, se amestecă bine şi se stinge cu supa clară. Se adaugă lintea, se dă în clocot şi se fierbe încă 20 de minute într-o oală închisă.

Se rade coaja de lămâie şi se storc 2-3 linguri de suc. Se condimentează cu sare, praf de curry, suc de lămâie şi jumătate de coajă de lămâie. Se decorează cu creme fraiche şi se presară cu fulgi de chili şi restul de coajă de lămâie.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Curry cu linte bio si dovleac de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Fulgi de chili bio

vezi produs

Pudra de curry clasic

vezi produs

Linte rosie bio decojita

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs

Mix de legume bio pentru supa clara

vezi produs

Zahăr bio RAPADURA din trestie integral

vezi produs