Frigarui de legume bio

Fel principal

 Frigarui de legume bio

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă fel principal frigarui de legume bio.

Ingrediente frigarui de legume bio

4 porţii

  • 600 - 1000 g de legume proaspete (de exemplu: broccoli, dovlecel, ananas, ciuperci mici, ardei verde şi
  • roşu, ceapă, porumb etc.)
  • 2 cepe roşii mici
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de sos de soia deschis la culoare
  • 2 linguri de ulei de susan bio sau ulei de arahide RAPUNZEL
  • 2 linguri de coriandru tocat sau pătrunjel
  • piper negru proaspăt măcinat
  • presăraţi cu susan bio demeter RAPUNZEL

Ca garnitură: 350 g orez bio Basmati RAPUNZEL

Mod de preparare frigarui de legume bio

Se încinge în prealabil grătarul. Tigaia gril sau grătarul se căptuşesc cu o folie de aluminiu.
Se curăţă usturoiul şi se dă prin presă. Se amestecă cu sos de soia, ulei, piper şi coriandru.
Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe. Se decojeşte ceapă roşie şi se taie în opt bucăţi.
Eventual opăriţi legumele şi apoi marinaţi-le scurt în marinada cu condimente pregătită în prealabil.   Legumele se pun pe ţepuşă şi apoi se aşează pe tigaia gril.
 
Se frig pe grătarul fierbinte aproximativ 10-15 minute, în funcţie de legume, şi se întorc de mai multe ori până când legumele sunt pătrunse.

Sfat: Se serveşte cu sos de susan şi arahide, vezi secţiunea sosuri.

La rețeta frigarui de legume bio am folosit

Ulei bio de susan virgin

Ulei bio de susan virgin

vezi produs
Piper negru in rasnita de sticla

Piper negru in rasnita de sticla

vezi produs
Susan necojit bio Demeter

Susan necojit bio Demeter

vezi produs
Orez Basmati bio alb

Orez Basmati bio alb

vezi produs