Legume cu orez prajite in wok, sapte variatii

Fel principal

 Legume cu orez prajite in wok, sapte variatii

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă fel principal legume cu orez prajite in wok, sapte variatii.

Ingrediente legume cu orez prajite in wok, sapte variatii

4 porţii

  • 2 linguri ulei de susan prăjit 
  • 2 pachete Fixer Reis – sortimentul preferat
  • 1 praz mic, tăiat în inele
  • ½ varză mică, tăiată fâşii
  • 2 morcovi, tăiaţi felii
  • 1 ceapă tocată
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tocat mărunt
  • 1 ardei gras roşu sau galben, cubuleţe
  • 1 dovlecel mic, cubuleţe
  • 2 linguri linte rosie bio RAPUNZEL
  • 1/2 doza bio naut (aproximativ 120 g) RAPUNZEL sau 3 linguri fasole rosie Kidney la doză de la RAPUNZEL
  • 500 ml supa de legume RAPUNZEL

plus: ingrediente pentru fiecare variaţie

Mod de preparare legume cu orez prajite in wok, sapte variatii

Se incinge uleiul de susan în tigaia wok şi se călesc scurt prazul, varza albă şi morcovii. Se adaugă ceapa, ghimbirul şi lintea roşie şi se călesc aproximativ 2 minute. Apoi se pune ardeiul, dovleceii bio şi Fixer Reis şi se amestecă de câteva ori. Se stinge cu supă de legume şi se adaugă năutul sau fasolea Kidney.  

Pentru cele 7 variaţii de arome se amestecă următoarele ingrediente:

 Ghimber-curry

Se taie beţigaşele de ghimbir RAPUNZEL în bucăţi mici, se amestecă cu compoziţia şi se condimentează cu curry.

  1. Cu fructe exotice

Se adaugă nişte sfărâmătură cashew de la RAPUNZEL, cubuleţe mango sau bucăţele de ananas şi se condimentează iute cu condimente pentru wok sau condimente cum ar fi boia, nucşoară, curcuma, cuişoare şi piper.

  1. Asiatic

Se amestecă 2 linguri de gem de susan Tahin şi 1 lingură de sos de soia, se condimentează cu 1 lingură de praf de coriandru şi se garniseşte cu frunze proaspete de coriandru.

  1. Varianta indiană cu fructe

Se adaugă 2 linguri de beţigaşe de migdale şi dude RAPUNZEL sau merişor RAPUNZEL  şi se condimentează cu garam masala.

  1. Curry şi nucă de cocos

Se amestecă lapte de nucă de cocos RAPUNZEL şi se rafinează cu puţin chili, frunze de lămâi şi curry.

  1. Mediteranean

Se feliază ciupercile, iar roşiile se taie cubuleţe şi se amestecă bine. Se adaugă 2 linguri de fistic RAPUNZEL şi se condimentează cu condimente mediteraneene (condimente precum: oregano, rozmarin, cimbru, busuioc)

  1. Varianta franceză:

Se toacă fin nucile RAPUNZEL, se taie prunele RAPUNZEL în jumătate şi se adaugă în compoziţie. Se amestecă puţină smântână şi se condimentează cu sare cu ierburi RAPUNZEL.

Timp de preparare: 20 minute

La rețeta legume cu orez prajite in wok, sapte variatii am folosit

Linte rosie bio decojita

Linte rosie bio decojita

vezi produs
Naut bio la conserva

Naut bio la conserva

vezi produs
Fasole kidney bio rosie la conserva

Fasole kidney bio rosie la conserva

vezi produs
Mix de legume bio pentru supa clara

Mix de legume bio pentru supa clara

vezi produs