Risotto bio cu samburi de pin

Fel principal

 Risotto bio cu samburi de pin

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă fel principal risotto bio cu samburi de pin.

Ingrediente risotto bio cu samburi de pin

Mod de preparare risotto bio cu samburi de pin

Sâmburii de pin bio (sau bucăţelele de cashew sau nucile tocate) se rumenesc într-o tigaie fără grăsime până devin maronii, se pun pe o farfurie şi se lasă la răcit.

Roşii uscate bio se taie în fâşii mici şi se înmoaie în apă caldă (aproximativ 15 min). Se scurg roşiile uscate şi se lasă la scurs.
Se curăţă haşmele şi se taie cubuleţe. Cubuleţele se călesc în unt. Se adaugă orezul şi se căleşte până devine sticlos. Se stinge cu vin alb. Se adaugă treptat supa de legume şi se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când orezul devine cremos şi este fiert.

Procesul de fierbere durează aproximativ 20 de minute. Se amestecă apoi roşiile uscate, Crema di Basilico şi parmezanul. Chiar înainte de servire se adaugă seminţele de pin(sau cele de Cashew sau nucă), amestecând uşor, şi busuiocul proaspăt. Se condimentează cu sare şi piper. Garnisiţi pe farfurie cu frunze de busuioc.

La rețeta risotto bio cu samburi de pin am folosit

Samburi de pin bio

Samburi de pin bio

vezi produs
Sfărâmătură caju mare HIH

Sfărâmătură caju mare HIH

vezi produs
Orez Risotto bio cu bob rotund ascuţit alb

Orez Risotto bio cu bob rotund ascuţit alb

vezi produs
Mix de legume bio pentru supa clara

Mix de legume bio pentru supa clara

vezi produs
Rosii bio uscate jumatati

Rosii bio uscate jumatati

vezi produs
Otet balsamic bio crema cu busuioc

Otet balsamic bio crema cu busuioc

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Piper negru macinat ecologic

Piper negru macinat ecologic

vezi produs