Risotto bio cu samburi de pin

Fel principal

Ingrediente:

Preparare:

Sâmburii de pin bio (sau bucăţelele de cashew sau nucile tocate) se rumenesc într-o tigaie fără grăsime până devin maronii, se pun pe o farfurie şi se lasă la răcit.

Roşii uscate bio se taie în fâşii mici şi se înmoaie în apă caldă (aproximativ 15 min). Se scurg roşiile uscate şi se lasă la scurs.
Se curăţă haşmele şi se taie cubuleţe. Cubuleţele se călesc în unt. Se adaugă orezul şi se căleşte până devine sticlos. Se stinge cu vin alb. Se adaugă treptat supa de legume şi se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când orezul devine cremos şi este fiert.

Procesul de fierbere durează aproximativ 20 de minute. Se amestecă apoi roşiile uscate, Crema di Basilico şi parmezanul. Chiar înainte de servire se adaugă seminţele de pin(sau cele de Cashew sau nucă), amestecând uşor, şi busuiocul proaspăt. Se condimentează cu sare şi piper. Garnisiţi pe farfurie cu frunze de busuioc.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Risotto bio cu samburi de pin de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Otet balsamic bio crema cu busuioc

vezi produs

Orez Risotto bio cu bob rotund ascuţit alb

vezi produs

Samburi de pin bio

vezi produs

Piper negru macinat ecologic

vezi produs

Supă clara bio

vezi produs

Rosii bio uscate jumatati

vezi produs