Sarmale cu varză roşie umplute cu dovleac şi cremă de ciuperci şi migdale

Fel principal

Ingrediente:

Sarmale din varză roşie:

  • 4-6 frunze exterioare de la o varză

Crema de migdale, boia şi crăiţă:

Umplutură:

Decor & alte ingrediente:

Pentru 2 persoane


Preparare: SFATUL lui ATTILA: cel mai bine este să cumpăraţi varza, iar frunzele se le rupeţi de pe cotor doar după ce o opăriţi. Înainte se rup prea repede. Însă nu este nici o problemă, dacă se rupe vreo frunză, deoarece poate fi folosită în continuare.  Pentru un gust mai delicat eliminaţi mai întâi cotorul. Gemul de migdale închis la culoare este foarte potrivit pentru sosuri aromatice, mai picante la gust. Migdalele conţin foarte mult calciu şi sunt deosebit de delicioase!

Cotorul se taie cu un cuţit ascuţit.  Varza întreagă se fierbe aproximativ 10 minute în apă sărată, apoi se taie cu atenţie frunzele, care se mai fierb încă 5 frunze de minute în apă sărată clocotită. Scurgeţi-le pe prosoape de bucătărie.

Pentru umplutură încingeţi cuptorul la 250oC. Dovleacul se taie în bucăţi de 2 cm. Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţi mai mari. Dovleacul şi ceapa se pun într-un castron şi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Se amestecă scurt. Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace în cuptor la foc mediu timp de aproximativ 15 minute. Apoi se dă într-un blender, se adaugă beţigaşele de migdale şi fasolea scursă şi se toacă mărunt. Se condimentează cu sare şi piper.

Se pun două linguri de umplutură pe o frunză de varză roşie, se rulează şi se prinde cu o scobitoare. Se încing 50 ml ulei într-o tigaie şi se prăjeşc rolele pe fiecare parte, la foc mediu, timp de 8-10 minute. Apoi se scurg.

Pentru sos se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se spală ardeiul, se taie în jumătate şi apoi se toacă foarte fin. Ciupercile se toacă, de asemenea, în bucăţele mici. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi călim ardeiul şi ceapa aprox. 3 minute. Între timp, se amestecă gemul de migdale cu apa. Se pun ciupercile şi crema migdale în tigaie şi se dau 30 de secunde în clocot. Se iau de pe foc, se lasă sa stea 3 minute şi se condimentează cu sare şi piper.

Se taie sarmalele pe diagonală în jumătate, se pune sosul pe farfurie şi decorează. Se potriveşte foarte bine cu vin alb, cum ar fi Pinot RAPUNZEL.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Sarmale cu varză roşie umplute cu dovleac şi cremă de ciuperci şi migdale de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Pasta de migdale bio

vezi produs

Beţigaşe de migdale bio

vezi produs

Piper negru boabe eco

vezi produs

Fasole alba bio Cannellini la doza

vezi produs

Ulei bio de măsline Finca la Torre extravirgin demeter

vezi produs

Ulei de rapita bio dezodorizat

vezi produs

Sare de mare iodată cu alge

vezi produs