Sufleu dulce de quinoa cu cirese

Fel principal

 Sufleu dulce de quinoa cu cirese

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă fel principal sufleu dulce de quinoa cu cirese.

Ingrediente sufleu dulce de quinoa cu cirese

4 porţii

Mod de preparare sufleu dulce de quinoa cu cirese

Preparare: quinoa bio se fierbe 15 min. la foc mic în lapte cu o bucată de coajă de lămâie, iar apoi se lasă pe aragazul stins, încă 10 minute. Se ia de pe foc şi se răceşte. Separaţi ouăle şi bateţi o compoziţie spumoasă din gălbenuşuri, unt şi zahăr.

Se adaugă brânza de vaci şi făina amestecată cu praful de copt. Quinoa fiartă (fără coaja de lămâie), cireşele scurse şi beţigaşele de migdale se adaugă în compoziţia din brânză de vaci.  Albuşurile se bat spumă şi apoi se amestecă cu atenţie în compoziţie.

Compoziţia se pune într-o tavă unsă în prealabil cu ulei pentru prăjit  şi se coace în cuptorul încins la 175 de grade.

Timpul de coacere: 1 oră (tavă mare)

25 de minute (pentru 10 forme mici)

Se serveşte cu sos de vanilie cald sau rece. Este un deliciu şi cu îngheţată sau sos de ciocolată.

Sfat: sufleurile dulci sunt foarte gustoase şi reci!

La rețeta sufleu dulce de quinoa cu cirese am folosit

Quinoa alba bio

Quinoa alba bio

vezi produs
Faina de grau alba TIP 550 Demeter

Faina de grau alba TIP 550 Demeter

vezi produs
Praf de copt ecologic fara fosfati

Praf de copt ecologic fara fosfati

vezi produs