Rețetă fel principal baba ganoush și mama ganoush bio.
Pentru 1 bol:
pentru ornat: ulei de măsline, pătrunjel, puțin castravete, felii de lămâie, o lingura susan bio Rapunzel
Baba Ganoush este un dip cu vinete, Mama Ganoush unul cu dovlecei. Prepararea este aceeași.
Preîncălziți cuptorul la aproximativ 250 °C. Înțepați vinetele sau dovleceii de mai multe ori de jur împrejur cu o furculiță. Se întorc pe rând pe o tavă de copt în cuptor până când vinetele devin maro închis și se scurge lichid. În funcție de mărimea vinetelor, durează 30-45 de minute.
Apoi, carnea/interiorul este moale și plin de aromată. Se lasă să se răcească puțin. Se taie cu grijă coaja cu un cuțit ascuțit, se scoate pulpa cu o lingură și se pune într-o sită. Aveți grijă să nu folosiți coaja carbonizată. Puneți piureul de vinete într-un castron și amestecați-l cu cățeii de usturoi, tahini, uleiul de măsline, iaurtul și sucul de lămâie cu ajutorul unui blender de mână, până se omogenizează.
Pentru mama ganoush, dovlecelul moale cu pieliță poate fi amestecat cu celelalte ingrediente în blender. Se asezonează după gust cu sare și chimen. Se adaugă pătrunjelul și se încorporează. Se lasă la infuzat la temperatura camerei timp de cel puțin 1 oră. Apoi se stropește cu ulei de măsline și se ornează cu pătrunjel și/sau cu castravetele tăiat fin și felii de lămâie.