Cartofi la grill cu friptură de tofu
rețetă bio publicată la 21.03.2025
Rețetă fel principal cartofi la grill cu friptură de tofu.
Ingrediente cartofi la grill cu friptură de tofu
Pentru cartofii la grill
Pentru friptura de tofu
Pentru cremă de avocado și roșii
Mod de preparare cartofi la grill cu friptură de tofu
- cartofi la grill: se fierb cartofii în apă. Se taie cartofii în jumătate și se ung cu ulei de măsline. Se pun pe grătar ca. 5 minute, pe fiecare parte sau într-o tigaie cu grill. Se condimentează cu Gomasio (după gustul dumneavoastră) și dacă este cazul se mai adăugă sare și piper.
- friptură tofu: tăiați bucata de tofu în felii sau în patru. Pentru marinată se mixează într-un blender toate ingredientele, până când se formează un piure. Se lasă tofu la marinat pentru 30 de minute. Se pune tofu pe grătar 4 minute, pe fiecare parte. Se ia de pe grătar, se mai unge cu marinata și se pune din nou pe grătar. În lipsa grătarului, se poate folosi tigaia grill.
- cremă de avocado și roșii: se amestecă într-un mixer avocadoul cu sarea, cu piperul și cu uleiul de măsline cu lămâie, până când se obține un piure. Roșiile se lasă la scurs, se toacă fin și se încorporează în cremă de avocado.