Friptură tofu cu sos miso bio

Fel principal

 Friptură tofu cu sos miso bio

rețetă bio publicată la 17.07.2024

Rețetă fel principal friptură tofu cu sos miso bio.

Ingrediente friptură tofu cu sos miso bio

Ingrediente pentru sos:

  • 1 ceapă mijlocie mărunțită ( sau doua cepe verzi tăiate în inele subțiri)
  • 3 lingurițe de orez ( recomadăm orezul Onozaki)
  • max 1 linguriță de pastă Thai Chili Arche
  • 2 lingurițe sirop de orez și oprtional o linguriță de mirin Arche Mikawa
  • 1 linguriță de ulei bio de susan prăjit Arche
  • 1 linguriță de susan negru
  • arpagic pentru decor

Mod de preparare friptură tofu cu sos miso bio

Prepararea sosului: semințele de susan se prăjesc într-o tigaie uscată. Toate ingredientele necesare se amestecă într-un bol, se mai adaugă apă pentru a obține consistența corectă și se amestecă bine. Se lasă la rece, în frigider.

Mod de preparare tofu: cele două bucăți de tofu de câte 200g se tamponează bine cu un șervete uscat, după care se taie în felii de o grosime de 1 cm. Se ung cu 200g cu ulei neutru, după care se prăjeștec pe ambele părți timp de 10 minute, până se rumenesc. Pe fiecare felie se adaugă sos și servește preparatul!

La rețeta friptură tofu cu sos miso bio am folosit

Sirop de orez

Sirop de orez

vezi produs
Ulei de susan bio prajit

Ulei de susan bio prajit

vezi produs

Rețete cu ingrediente comune

Sirop de orez Ulei de susan bio prajit