Gyros vegan cu legume la grill și tsatsiki fresh

Fel principal

 Gyros vegan cu legume la grill și tsatsiki fresh

rețetă bio publicată la 09.09.2024

Rețetă fel principal gyros vegan cu legume la grill și tsatsiki fresh.

Ingrediente gyros vegan cu legume la grill și tsatsiki fresh

  • sare
  • piper bio Lebensbaum
  • 1/8 castravete
  • ulei de măsline
  • 1/4 căpățână de usturoi
  • 1/4 lămâie
  • 1/4 zucchini
  • 37,5 gyros vegan
  • 1/4 ceapă mare
  • 1/4 vânătă
  • 1/4 ardei roșu
  • 1/4 ardei galben
  • 75g iaurt grecesc
  • 105ml apă
  • 2 pâini grecești pentru gyros

Mod de preparare gyros vegan cu legume la grill și tsatsiki fresh

Se lasă la hidratat gyrosul vegan, confom indicaților de pe pachet. Zucchini se taie pe lungime în patru, se scot semințele, după care se taie în fâșii. Vânăta se taie și ea în patru și în fâșii. Se scoate miezul de la ardei și taie în trei fâșii.

Ceapa se taie în jumătăți de inele. Se spală bine castravetele, pentru sosul tsatsiki, după care se dă prin răzătoare cu tot cu coajă. Se sărează și se lasă într-o sită, pentru scurt timp, ca să se piardă din conținutul de apă.

După toate aceste etape, se prăjește bine gyrosul vegan în ulei de măsline. Se lasă deoparte și se prăjesc legumele. Între timp puteți amesteca castravetele ras cu iaurt. Se pune sare, piper, ceva lămâie, un strop de ulei de măsline și se gustă. Se presează jumătate din căpățâna de usturoi în tigaie iar cealaltă jumătate de căpățână se pune intreagă în tigaie, împreună cu legumele.

Se pune la toast cele 2 pâini grecești pentru gyros. Se amestecă gyrosul cu legumele și dacă este cazul se mai adaugă sare și piper. Se umple pâinile și se servește cu tsatsiki.

La rețeta gyros vegan cu legume la grill și tsatsiki fresh am folosit

Sare de mare iodată cu alge

Sare de mare iodată cu alge

vezi produs
Piper negru macinat ecologic

Piper negru macinat ecologic

vezi produs