Rețetă fel principal paste 1001 nopti.
Pentru 2 persoane
Pastele se prepara conform indicatilor de pe ambalaj.
Gemul de migdale se amesteca cu condimentul arab si cu apa.
Coaja de portocala rasa si sucul de portocala stors se adauga peste gemul de migdale. Stafidele, caisele si samburii de dovleac se taie in bucati potrivite. Ardeiul se taie in jumatate, i se scoate cotorul si samburii apoi se taie in cubulete. Ceapa se toaca si ea. Ghimbirul se rade marunt.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa si ardeiul, lasandu-se la sotat timp de 3 minute. Nautul se scurge bine si apoi se adauga in tigaie. Crema din migdale obtinuta anterior, ghimbirul(dupa gust) si pastele se adauga in tigaie si se lasa la calit pana cand sosul devine cremos(eventual daca este nevoie se mai adauga putin lichid).
Fructele uscate si samburii de dovleac se adauga si ei si se condimenteaza cu sare. Patrunjelul tocat se presara peste paste dupa care acestea se pot servi.