Focaccia picanta

Panificație și pizza

Ingrediente:

Preparare:

Puneţi făina bio pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Presăraţi sare pe margine deasupra, stropiţi cu ulei de măsline, sfărâmaţi drojdia şi puneţi-o în adâncitură. Apă călduţă se amestecă treptat cu făina. Se omogenizează până obţinem un aluat şi se frământă aproximativ 10 minute pe suprafaţa de lucru. Aluatul se acoperă şi se lasă 1 oră la dospit. Încingeţi cuptorul la 250oC. Împărţiţi aluatul în porţii de 40-50 g şi formaţi cu mâna lipii de aprox. 5 mm grosime. Se presară după gust fie cu măsline tocate, frunze de rozmarin, cubuleţe de feta sau cu toate cele trei ingrediente asociate şi se presară cu sare. Se dă la cuptor. Focaccia se coace până devine crocantă. Timpul de coacere: 5-8 minute la 250°C

 

Sfat: Se stropeşte cu ulei de măsline înainte de servire.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Focaccia picanta de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Faina alba bio tip 1050

vezi produs

Faina bio de spelta tip 630

vezi produs

Ulei de masline extravirgin

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs

Masline bio Kalamata, violet, fără sâmburi, în saramură

vezi produs