Quiche Toskana cu roșii și zucchini
rețetă bio publicată la 21.02.2025
Rețetă panificație și pizza quiche toskana cu roșii și zucchini.
Ingrediente quiche toskana cu roșii și zucchini
Aluat:
Umplutură:
Mod de preparare quiche toskana cu roșii și zucchini
- Se amestecă făina, cu grișul din porumb, cu praful de copt, cu sarea, cu margarina și se frământă totul bine, până când se obține un aluat care se lasă în frigider, în folie alimentară, timp de 30 de minute. Între timp puteți pregăti compoziția pentru umplutură.
- Pentru umplutură se prăjește ceapa, usturoiul și ceapa verde, în ulei de măsline, timp de 2-3 minute. Adăugați dovlecelul zucchini ras și cuburile de roșie, prăjind întreaga compoziție, timp de încă trei minute. Se pun caperele tocate, măslinele tocate și pătrunjelul. Se mai adaugă sosul Toskana și pasta de roșii. Amestecați din când în când. Gătiți sosul doar până când se reduce suficient și se evaporă apa.
- Așezați aluatul într-o forma rotundă de copt (cca. Ø 26 cm) și uniformizați-o folosind mâinile, păstrând o margine de cca.3,4 cm înălțime. Se adaugă umplutura pregătită și ornați cu rondelele de roșie și zucchini. Se lasă în cuptor, la 180 °C, timp de cca. 40 de minute. La sfârșit se decorează cu pătrunjel și se savurează caldă.
POFTĂ BUNĂ !