Salată de vinete

Salate

 Salată de vinete

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă salate salată de vinete.

Ingrediente salată de vinete

4 porţii

Mod de preparare salată de vinete

Vânăta se înţeapă cu o furculiţă şi se coace 30 de minute la 250°C pentru. Vânăta răcită se taie pe lungime în jumătate şi se scoate miezul cu o linguriţă. Se adaugă pasta de usturoi, sucul de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline şi gemul se susan Tahin. Tocaţi totul fin cu un blender de mână.
Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă în frigider aproximativ 30 de minute.
Înainte de servire, faceţi un gol mic în mijloc şi umpleţi-l cu uleiul de măsline rămas. Marginile se decorează cu măsline şi cu pătrunjel tocat sau rucola tocată.

Se potriveşte excelent cu lipie sau sticksuri de legume.

Timp de pregătire: cu timpul de coacere, dar fără cel de răcire, este de aproximativ 45 de minute.

Timp de preparare: 45 min

La rețeta salată de vinete am folosit

Ulei de masline extravirgin

Ulei de masline extravirgin

vezi produs
Pasta bio susan tahin

Pasta bio susan tahin

vezi produs
Amestec de piper boabe in rasnita de sticla

Amestec de piper boabe in rasnita de sticla

vezi produs
Masline bio Kalamata, violet, fără sâmburi, în saramură

Masline bio Kalamata, violet, fără sâmburi, în saramură

vezi produs