Salata mediteraniana cu paste si amarant negru

Salate

Ingrediente:

pentru 6 persoane /bucata

Pentru dressing:

 

Timp de preparare: 45 min

Mod de preparare: Se fierb amarantul bio si pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. In acelasi timp se pun samburii de floarea soarelui ecologici la prajit intr-o tigaie , fara grasime. Cubuletele de ceapa si nautul se clatesc sub jet de apa rece.

Cand pastele sunt "al dente" se iau de pe foc.Se ia o cana de apa, din apa rezultata prin fierberea pastelor si se pune deoparte.Amarantul fiert se lasa 5 min .

Se amesteca pastele cu nautul bio, cu rosii uscate, ceapa si samburii de floarea soarelui intr-un castron. Dupa gust se adauga apa ramasa de la fierberea pastelor pentru ca salata sa nu fie prea seaca. Se ia o legatura de patrunjel, se pun frunzele deoparte si restul se marunteste si impreuna cu amarantul, se adauga in castronul cu salata.

Se pregateste un dressing din otet balsamic, ulei de masline, suc de portocala, sare cu ierburi, piper, chimen si praf de supa care dupa ce se amesteca se pune peste salata. Se orneaza cu frunzele de patrunjel.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Salata mediteraniana cu paste si amarant negru de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Farfalle semola bio

vezi produs

Piper negru in rasnita de sticla

vezi produs

Chimen macinat

vezi produs

Seminte de floarea soarelui ecologici

vezi produs

Naut bio la doza

vezi produs

Ulei de măsline bio Sicilian extravirgin

vezi produs

Otet Balsamic Di Modena Bio

vezi produs

Sare de condimentat cu 15% ierburi şi legume 500g

vezi produs