Salata mediteraniana cu paste si amarant negru

Salate

 Salata mediteraniana cu paste si amarant negru

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă salate salata mediteraniana cu paste si amarant negru.

Ingrediente salata mediteraniana cu paste si amarant negru

pentru 6 persoane /bucata

Pentru dressing:

 

Mod de preparare salata mediteraniana cu paste si amarant negru

Se fierb amarantul bio si pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. In acelasi timp se pun samburii de floarea soarelui ecologici la prajit intr-o tigaie , fara grasime. Cubuletele de ceapa si nautul se clatesc sub jet de apa rece.

Cand pastele sunt "al dente" se iau de pe foc.Se ia o cana de apa, din apa rezultata prin fierberea pastelor si se pune deoparte.Amarantul fiert se lasa 5 min .

Se amesteca pastele cu nautul bio, cu rosii uscate, ceapa si samburii de floarea soarelui intr-un castron. Dupa gust se adauga apa ramasa de la fierberea pastelor pentru ca salata sa nu fie prea seaca. Se ia o legatura de patrunjel, se pun frunzele deoparte si restul se marunteste si impreuna cu amarantul, se adauga in castronul cu salata.

Se pregateste un dressing din otet balsamic, ulei de masline, suc de portocala, sare cu ierburi, piper, chimen si praf de supa care dupa ce se amesteca se pune peste salata. Se orneaza cu frunzele de patrunjel.

Timp de preparare: 45 min

La rețeta salata mediteraniana cu paste si amarant negru am folosit

Farfalle semola bio

Farfalle semola bio

vezi produs
Seminte de floarea soarelui ecologici

Seminte de floarea soarelui ecologici

vezi produs
Naut bio la conserva

Naut bio la conserva

vezi produs
Otet Balsamic Di Modena Bio

Otet Balsamic Di Modena Bio

vezi produs
Ulei de măsline bio Sicilian extravirgin

Ulei de măsline bio Sicilian extravirgin

vezi produs
Sare neiodata cu 15% ierburi si legume ecologice

Sare neiodata cu 15% ierburi si legume ecologice

vezi produs
Piper negru in rasnita de sticla

Piper negru in rasnita de sticla

vezi produs
Chimen macinat

Chimen macinat

vezi produs