Rețetă salate salata bio cu naut, ton si ansoa.
Pentru aproximativ 4 porții
Pentru marinada:
Nautul bio cu sare și praful de copt se fierb in apa aproximativ 1 oră. (În mod alternativ: scurgeți năutul din doza și încălziți-l în apă fierbinte.) Amestecă toate ingredientele pentru marinada și condimentează bine.
Tăiați ierburile și pliati-le sub marinada impreuna cu roșiile cherry jumătati, tonul și puțin ulei de ton. Adăugați năutul cald și lăsați-le 1-2 ore. Condimentează din nou și apoi întinde salata de năut pe farfurii.
Marinați rucola cu puțin suc de lămâie, puțină sare și puțin ulei de măsline, aranjați pe năut și decorati cu pâine cubulețe sau nuci.
CUNOAȘTEREA LUCRULUI:
Adăugarea prafului de copt face ca năutul să fie într-adevăr moale. Cu diverse condimente și ierburi, salata de năut poate fi minunat variată.