Rețetă salate salata bio de vara cu linte.
Pentru 4 persoane
Puneti lintea intr-o cratita, acoperiti cu apa si gatiti la foc mediu timp de aproximativ 5 minute si adaugati sare la sfarsitul perioadei de gatire. Se scurge lintea, se spala cu apa rece si se scurge.
Pentru dressing: se spala lamaia cu apa fierbinte, se rade coaja se si se stoarce sucul. Se amesteca sucul de lamaie si coaja, coriandru si 2 linguri de sirop de artar. Adaugati usturoiul decojit si 3 linguri de Citrolive. Se condimenteaza cu sare de mare si piper.
Curatati, spalati si taiati ardeii cubulete. Spalati busuiocul si lasati-l la uscat, tocati marunt frunzele . Curatati ceapa de primavara, spalati-o si taiati-o in inele subtiri. Se amesteca lintea cu legumele și cu dressing-ul. Adaugati cu atentie busuiocul.
Spalati rosiile. Se incing 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se prajesc rosiile la foc mediu la aproximativ 5 minute. Condimentati cu otet balsamic sare, piper si rafinati cu sirop de artar.
Detalii: