Salată caldă de cous cous și sfelclă roșie

Salate

 Salată caldă de cous cous și sfelclă roșie

rețetă bio publicată la 06.06.2025

Rețetă salate salată caldă de cous cous și sfelclă roșie.

Ingrediente salată caldă de cous cous și sfelclă roșie

  •  1 ceapă
  • 500 de grame de sfeclă roșie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 400 ml de stoc de legume
  • 200 de grame de griș integral de spelta
  • 50 de grame de nuci
  • 200 de grame de brânză de capră
  • 3 lingurițe de miere
  • 1 cană mică de cress
  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 3 linguri de ulei de cânepă
  • sare și piper

Mod de preparare salată caldă de cous cous și sfelclă roșie

  1. Decojiți ceapă și tăiați-o în solzișori. Curățați sfecla și tăiați-o în cubulețe cu o grosime de cca. 1cm. Este recomandat să purtați mănuși, deoarece sfecla roșie poate să coloreze.
  2. Încingeți uleiul de măsline și adăugați ceapa. Se călește până când devine transparentă. Adăugați sfecla și căliți totul împreună pentru scurt timp. Se stinge cu stocul de legume, se pune capacul și se lasă pe foc, timp de cca. 20 de minute, până când se gătește bine sfecla.
  3. Luați oala de pe foc, adăugați cous cous-ul, amestecați bine și lăsați-l să se umfle timp de cca. 10 minute.
  4. Între timp tocați nucile, tăiați brânza în felii ( 1-2 cm grosime) și puneți-le într-o tavă pe o hârtie de copt. Nucile tocate se pun și ele în tavă. Ungeți cu miere feliile de brânză, restul de miere se adaugă peste nuci, iar tava se bagă în cuptor ( 150°C sus-/jos) pentru 10-15 minute. Între timp cresul se taie și se spală.
  5. Amestecați uleiul de cânepă și sucul de lămâie, adăugați peste salata de couscous. Împărțiți salata de couscous pe patru farfurii, adăugați nucile, cress-ul și brânza de capră coaptă.

 

La rețeta salată caldă de cous cous și sfelclă roșie am folosit

Rețete cu ingrediente comune